Prije nekoliko dana je u Berlinu održan jedan od najvećih sajmova zlata i numizmatike na svijetu – World Money Fair 2020. Ovogodišnji sajam je 49. po redu, a zbog velikog interesa izlagača i posjetitelja održava se u Estrelu – najvećem hotelu u Njemačkoj.

Izlagača je bilo više od 300, među njima i ugledne svjetske kovnice poput Münze Österreich, The Perth Minth, United States Mint, The South African Mint, The Royal Mint, Monnaie de Paris, Royal Canadian Mint, PAMP itd.

Kao vodeći distibuter investicijskog zlata u Hrvatskoj, centarzlata.com odlučila je posjetiti sajam kako bismo saznali nove informacije o situaciji i trendovima na globalnom tržištu zlata. Na sajmu smo ostvarili nekoliko kontakata s predstavnicima velikih svjetskih talionica i kovnica zlata te kompanijama koje su direktno ili indirektno vezane uz industriju investicijskog zlata. Nadamo se da će nam novi kontakti pomoći u dodatnom podizanju kvalitete naših usluga te podizanju svijesti o prednostima štednje u investicijskom zlatu u Hrvatskoj.

Jedna od zanimljivih informacija sa sajma je da je u aukciji koju je održala numizmatička firma Kuenker u samo jednom danu prodano zlatnika u vrijednosti 10 milijuna eura. Najskuplji je prodan po čak 220 tisuća eura.

Ispod se nalazi nekoliko fotografija sa sajma, a ostale pogledajte na našoj Facebook stranici.

Autor:

centarzlata.com