POSLOVNICA RIJEKA

Lokacija: Trpimirova 2 (Riječki neboder, 8. kat)

Radno vrijeme: ponedjeljak – petak 09:00 – 17:00

Kontakt podaci

POSLOVNICA RIJEKA

Lokacija: Trpimirova 2 (Riječki neboder, 8. kat)

Radno vrijeme: ponedjeljak – petak 09:00 – 17:00

Često postavljena pitanja

Dolazak je poželjno najaviti iz dva razloga. Prvi je izbjegavanje stvaranja gužve u poslovnici te osiguravanje termina koji će biti dostupan samo za vas kako ne biste dugo čekali. Drugi je razlog osiguravanje iznosa za isplatu u slučaju otkupa.

Dolazak je moguć i bez najave, ali u tom slučaju molimo za strpljenje jer prednost imaju klijenti koji imaju dogovoren termin.

Otkupna cijena zlata ovisi o više faktora – trenutnoj burzovnoj cijeni, gramaži i čistoći predmeta i vrsti predmeta (investicijsko zlato može postići više otkupne cijene). S obzirom da se burzovna cijena zlata mijenja iz minute u minutu, aktualnu otkupnu cijenu možete saznati kontaktiranjem poslovnice Centra Zlata, a točnu otkupnu cijenu za vaš predmet možete saznati dolaskom na procjenu predmeta.

Procjena vrijednosti zlata u Centru Zlata u potpunosti je besplatna.

Ne. Procjena se vrši bez obveze otkupa, što znači da ako niste zadovoljni ponuđenom otkupnom cijenom, možete svoje zlato odnijeti sa sobom bez ikakvih troškova.

Isplata novca prilikom otkupa zlata može se izvršiti na dva načina – u gotovini ili na bankovni račun, ovisno o preferencijama klijenta. Isplata u gotovini moguća je do maksimalnog iznosa od 10.000 eura, a isplata se vrši na licu mjesta. Isplata na bankovni račun također se vrši odmah, iznos je na računu vidljiv najčešće u roku nekoliko sati (ovisno o banci klijenta), a ne postoji ograničenje iznosa isplate.

Što otkupljujemo?

Otkup zlatnih poluga

Popis svih zlatnih poluga koje imamo u ponudi nalazi se na ovoj stranici.

U slučaju da na popisu ne možete pronaći zlatne poluge kakve vi posjedujete, kontaktirajte nas kako bismo vam mogli reći okvirnu vrijednost vašeg zlata.

Ako ste u mogućnosti, pošaljite nam sliku vaših poluga, što će nam pomoći u preciznijem određivanju realne vrijednosti poluge.

Napomene:

 • Cijene prodaje i otkupa zlatnih poluga nam se svakih 5 minuta usklađuju s burzovnom cijenom zlata. Pri otkupu zlata u obliku poluga ili zlatnika nije moguće unaprijed fiksirati otkupnu cijenu. Otkup vršimo po onoj cijeni koja je navedena na stranici u trenutku dolaska u našu poslovnicu.
 • Ako se radi o poluzi ili polugama drugih proizvođača, otkupna cijena zlatnih poluga može biti nešto viša ili niža od navedene.
 • Ako poluga dolazi u plastičnom pakiranju, a vaša poluga je izvađena ili je pakiranje oštećeno, otkupna cijena će biti nešto niža od cijene navedene na stranici.

Otkup zlatnika

Najčešći zlatnici u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe su dukati Franc Jozef. Na prethodnoj poveznici kliknite na zlatnik koji posjedujete i pojavit će se dvije cijene – kupovna (viša) i okupna cijena dukata (niža od dvije cijene).

Cijene ostalih starih zlatnika koje nam klijenti često donose na otkup zlata pogledajte na ovoj stranici, a cijene suvremenih zlatnika poput bečkih filharmoničara, krugerranda, kanadskih javorovih listova i sl. pronađite ovdje.

Ako na gornjim poveznicama nema vašeg zlatnika ili niste sigurni koji zlatnik/e posjedujete, pošaljite nam slike zlatnika putem formulara koji se nalazi u nastavku stranice, emaila, Facebooka, Vibera ili na bilo koji drugi način pa ćemo vam moći reći koliko trenutno vrijede vaši zlatnici.

Napomene:

 • Zlatnici nisu lom zlato! Ako se izračuna težina čistog zlata u određenom zlatniku, ulični otkupljivači najčešće otkup zlatnika vrše po jednakim cijenama po kojima otkupljuju stari polomljeni nakit. Nemojte pristajati na takve niske cijene!
 • Otkup dukata i ostalih zlatnika koji su izgrebani, savijeni, probušeni ili oštećeni na drugi način vršimo po nešto nižoj cijeni od cijene zlatnika koji su u dobrom stanju.

Otkup zlatnog nakita

Ako posjedujete zlatni nakit koji više ne nosite jer više nije u modi, iznošen je, oštećen, premali ili ga iz bilo kojeg razloga želite prodati, na pravom ste mjestu!

centarzlata.com vrši otkup zlata u obliku zlatnih lančića, ogrlica, prstenja, narukvica, naušnica i bilo kojem drugom obliku bez obzira je li nakit čitav, oštećen ili polomljen.

Draga kamenja, kamenčiće i cirkone precizno vadimo iz zlatnog predmeta te ih vraćamo nazad vama. 

Osim otkupa zlata vršimo i besplatnu procjenu vrijednosti vašeg zlata, stoga ako biste samo htjeli saznati je li vaš zlatni nakit izrađen od pravog ili lažnog zlata, slobodno dođite do našeg ureda na adresi Savska cesta 41, Zagreb (zgrada Zagrepčanka, 13. kat).

Zbog lijepe i specifične boje, bijelo zlato je već godinama hit među kupcima zlatnog nakita. Bijelo zlato je zapravo mješavina “običnog” žutog zlata i nekih drugih bjelkastih metala (nikla, srebra, platine, paladija, rodija i sl.) koji mu daju karakterističnih metala.

Bez obzira radi li se o žutom, crvenom ili bijelom zlatu, 14 karatno zlato uvijek sadrži 58,5% zlata, a ostatak su neki drugi metali. Kada je u pitanju 18 karatno zlato, ono uvijek sadrži 75% zlata, a ostatak su bakar i ostali gore spomenuti metali.

Upravo zbog toga, pri otkupu zlata komad nakita izrađen od 14 karatnog bijelog zlata vrijedi jednako kao komad nakita iste čistoće i težine izrađen od klasičnog žutog ili crvenog zlata.

centarzlata.com vrši otkup bijelog zlata i vrlo rado će otkupiti od vas vaš dragocjeni zlatni nakit, a u zamjenu ćete dobiti isplatu (u gotovini ili preko računa) odmah i na licu mjesta.

Otkup zubnog zlata

Ne znate što raditi sa zlatnim mostovima, zlatnim zubnim krunicama ili zlatnim pločicama? Zubno zlato vam stoji u ladicama i skuplja prašinu? centarzlata.com daje vam opciju prodaje zubnog zlata po najvišim cijenama u Hrvatskoj.

Zubno zlato može biti napravljeno od 18-karatnog zlata (oznaka 750) do 22-karatnog zlata (oznaka 917), no najčešće se radi od 20-karatnog zlata (oznaka 833). 

Ne morate se brinuti ako zubno zlato nije očišćeno, jer djelatnici BankeZlata.com to će obaviti za vas besplatno i precizno.

Otkup zlatnog lima

Zlatni lim nastaje rafiniranjem za industrijske svrhe, a najčešće za proizvodnju zubi ili pravljenja nakita. U pravilu, zlatni lim se proizvodi od 22-karatnog zlata (oznaka 917). Zbog visoke čistoće zlata, lim je mekan te ga se u pravilu golom rukom može presaviti.

Pri otkupu zlatnog lima cijena po gramu veća je nego pri otkupu zlata u obliku nakita zbog veće čistoće, odnosno kvalitete zlata.

Otkup zlatnih satova

Vršimo otkup zlatnih satova bilo da se radi o ručnim ili džepnim satovima, a otkupna cijena ovisi o njihovoj tržišnoj vrijednosti, odnosno o rijetkosti pojedinih modela, količini i čistoći zlata od kojeg su izrađeni.

Pri otkupu zlata u obliku rijetkih satova, vrlo nam je bitno da sat ima certifikat zbog autentičnosti proizvoda te zbog lakše daljnje prodaje.

Kod zlatnih satova koji nemaju tržišnu vrijednost (pri čemu se otkupljuje samo udio zlata u satu), odvajamo mehanizam sata od zlatne narukvice, a zlatni ostatak predmeta otkupljujemo.

Ukoliko vas zanima otkup srebra, kliknite OVDJE.

.

Način isplate

Ako se radi o otkupu zlata ukupne vrijednosti većoj od 30.000 kuna, potrebno je najaviti dolazak minimalno 4 sata unaprijed zbog sigurnosnih razloga.

Ako se otkup zlata radi u našem uredu, isplatu sredstava ćemo obaviti pred klijentom, a ako se otkup vrši putem pošte, isplata ide najkasnije jedan sat nakon testiranja robe. Imajte na umu da uplatu možemo izvršiti tek kada imamo sve potrebne dokumente (kopija osobne iskaznice i potvrda o vlasništvu nad bankovnim računom).

Ako ste nam lom zlato ili zlatnike na otkup poslali putem pošte, ali ne želite uplatu na bankovni račun, postoji mogućnost da novac u gotovini podignete u bilo kojem uredu Hrvatske Pošte. Novac se šalje putem Poštanske Uputnice i moguće ga je podignuti već 15 minuta nakon naše obavijesti o slanju novca.

Napomena: Naknada za slanje novca poštanskom uputnicom iznosi 3,75% na iznos uplate. Najmanji iznos naknade je 9 kuna.

.

Imate pitanje? Kontaktirajte nas.

  Otkup zlata Rijeka – Najbolja cijena u gradu

  Tražite mjesto za otkup zlata u Rijeci kako biste za svoje predmete od zlata dobili najvišu moguću cijenu? Na pravom ste mjestu, Centar Zlata nudi otkup zlata u Rijeci po najvišim cijenama po gramu uz trenutnu isplatu u gotovini ili na bankovni račun, bez provizija i bez dodatnih naknada!

  Dođite u našu poslovnicu na besplatnu procjenu vašeg zlata, bilo da se radi o zlatnim polugama, zlatnicima, zlatnom nakitu ili drugim predmetima od zlata – kontaktirajte nas i dogovorite termin!

  Otkup zlata Rijeka, Istra i Kvarner

  Ured Centra Zlata u Rijeci nalazi se u samom središtu grada u blizini autobusnog kolodvora tako da je pristupačan i stanovnicima okolnih mjesta i regija. Nije rijetkost da klijenti svoje zlato dolaze prodati u Rijeku i iz drugih mjesta poput Pule, Krka i Crikvenice iz jednostavnog razloga – za svoje zlato kod nas mogu dobiti znatno višu cijenu zbog koje im se isplati doći u Rijeku.

  Otkup zlata Rijeka druga je poslovnica za otkup Centra Zlata. Prva je poslovnica otvorena u Zagrebu, a veliki uspjeh i tisuće zadovoljnih klijenata garancija su kvalitetne usluge i visokih cijena koje nudimo svima koji nam s povjerenjem donesu svoje zlato na otkup. Recenzije zadovoljnih korisnika govore same za sebe, a činjenica da su nam u Zagreb nerijetko dolazili klijenti iz Rijeke, Kvarnera i Istre zbog boljih cijena pružila nam je poticaj u otvaranju nove poslovnice u Rijeci.

  Proces otkupa zlata u Rijeci vrlo je jednostavan – dogovorite termin, donesete zlato, izvrši se besplatna procjena te vam se ponudi otkupna cijena sukladna kretanju cijene zlata na taj dan. Isplata može ići u gotovini (za iznose do 10.000€ (75.345,00 kn)) ili na bankovni račun, ovisno o preferencijama klijenta.

  Otkup zlata Rijeka – Potrebni dokumenti:

  Za otkup zlata potrebno je donijeti osobnu iskaznicu kako bismo mogli utvrditi identitet prodavatelja.

  Uz to, potrebno je priložiti dokument koji potvrđuje vlasništvo nad bankovnim računom, ukoliko isplata ide na račun.

  Ukoliko imate dodatnih pitanja vezanih uz otkup zlata u Rijeci, kontaktirajte nas na [email protected] ili 098 880667.