Otkup zlata poštom – brz i jednostavan način prodaje zlata

Otkup zlata poštom usluga je koju Centar Zlata nudi svim klijentima na teritoriju Republike Hrvatske. Otkup zlata poštom siguran je, brz i isplativ postupak koji omogućuje svima u Hrvatskoj da svoje zlato prodaju po najboljoj mogućoj cijeni, bez obzira na to gdje se nalaze.

Ovaj način preferira sve više klijenata, ne samo zbog jednostavnosti i brzine, nego i zbog daleko većih otkupnih cijena zlata koje nudimo naspram vaših lokalnih otkupljivača. Isplata se vrši na dan zaprimanja pošiljke.

Sama pošiljka 100% je osigurana, što znači da je klijent u potpunosti zaštićen u slučaju gubitka pošiljke.

Cijeli proces, od slanja zlata do uplate sredstava, u prosjeku traje 24 do 48 sati.

Proces otvaranja pošiljke, vaganje i testiranja čistoće zlata se snima. U sljedećem koraku vas kontaktira djelatnik Centra Zlata i nakon što se složite s otkupnom cijenom, slijedi isplata sredstava.

NAPOMENA: prilikom testiranja čistoće zlata, u većini slučajeva je potrebno prerezati ili oštetiti zlatni nakit kako bi se utvrdilo radi li se o pravom zlatu ili ne.

Otkup zlata poštom – postupak

Sve što trebate napraviti je sljedeće:

 1. Najavite nam vašu pošiljku putem kontakt forme ili putem telefona.
 2. Upakirajte vaše investicijsko ili lom zlato u kovertu ili kutiju zajedno s potrebnom dokumentacijom. Kod investicijskog zlata pripazite da se njegovo originalno pakiranje ne ošteti.
 3. Otiđite do najbližeg ureda Pošte i ispunite Paket24 Potvrdu o primitku. Obavezno upišite vrijednost pošiljke (predlažemo da uvijek stavite veći iznos od vaše procijenjene vrijednosti zlata koje šaljete) i pošaljite paket na adresu:
  SAIVA d.o.o.
  Savska cesta 41/11
  10000 Zagreb
  Telefon: 098/888-154

Potrebna dokumentacija

Kako bismo od vas uredno mogli otkupiti zlato, potrebno je da nam pošaljete sljedeće dokumente na mail [email protected]:

 • Presliku osobne iskaznice
osobna-iskaznica-primjer

Primjer ispravne slike osobne iskaznice

 • Potvrdu vlasništva bankovnog računa gdje se vidi IBAN (samo ukoliko ide isplata na bankovni račun)
  Vlasništvo bankovnog računa može se dokazati bilo kojim dokumentom gdje se vidi vaše ime i prezime te IBAN, npr.:
  – preslika izvatka s bankovnog računa (pokriti transakcije i iznose) ILI
  – preslika bankovne kartice: prednja strana – pokriti prvih 12 znamenki od 16-znamenkastog broja i datum isteka, stražnja strana – pokriti CVV broj (CVV broj je troznamenkasti broj sa stražnje strane kartice)

Potrebno je priložiti neki od ova dva dokumenta kako bismo mogli napraviti poveznicu između imena i prezimena te IBAN-a klijenta. Dokumenti se mogu poslati na [email protected].

Ispravno poslana slika bankovne kartice

Nikad nemojte slati sliku kartice na kojoj se vide sve znamenke ili CVV broj!

Praćenje pošiljke

Vašu pošiljku možete pratiti pomoću aplikacije za praćenje pošiljke Hrvatske Pošte.

Kontaktirajte nas:

Ukoliko imate dodatnih pitanja ili želite najaviti svoju pošiljku, kontaktirajte nas na telefon 01/3000 783, na mail [email protected] ili putem ovdje priložene kontakt forme:


  Suglasan sam da se moji podaci koriste u svrhu odgovora na upit i kontaktiranju putem kontakt forme.