otkup-zlata-split-slika-2

Otkup zlata Split – najbolja cijena u Hrvatskoj

Ukoliko tražite mjesto za otkup zlata u Splitu i okolici, vjerojatno je da nećete naći otkupljivača s povoljnim cijenama koje biste mogli dobiti u nekim drugim gradovima poput Zagreba. Razlike u cijeni 14-karatnog zlata nerijetko iznose i do 90 kuna po gramu, što na količinu od 10 ili više grama može predstavljati značajan iznos. Razlog tomu je što je cijena otkupa povoljnija za prodavače u onim mjestima u kojima postoji veći broj otkupljivača. Veća konkurencija znači manje marže otkupljivača, a to ide u korist svima koji žele prodati svoje zlato jer za njega mogu dobiti više novaca.

Srećom za sve one koji nisu iz Zagreba, centarzlata.com nudi mogućnost otkupa zlata putem pošte. Sve se više ljudi iz cijele Hrvatske odlučuje na ovaj oblik otkupa jer njime mogu dobiti znatno bolju cijenu za svoje zlato od one koju bi dobili kod nekog od otkupljivača u vlastitom gradu. 

Da je isplativo poslati zlato na otkup zlata iz Splita u Zagreb potvrđuje činjenica da se mnogi odlučuju za put u Zagreb kako bi dobili veću cijenu za svoje zlato. Kako biste izbjegli putovanje i uštedili vrijeme i novac, preporučamo otkup zlata putem pošte za brz i isplativ način otkupa zlata.

Otkup zlata Split i Dalmacija

Otkup zlata u Splitu i Dalmaciji na ovaj se način najčešće izvršava u roku od svega 48 sati ili manje. Sve što je potrebno jest poslati zlato pošiljkom koju je preporučeno osigurati prilikom slanja kako bi zaštitili vrijednost pošiljke. Na taj je način otkup brz, jednostavan i siguran. centarzlata.com već dugo otkupljuje zlato na ovaj način, i niti jedan od brojnih klijenata nije imao nikakav problem s otkupom putem pošte budući da se radi o načinu otkupa koji je brz, jednostavan i siguran.

Nakon obavljene procjene vrijednosti zlata koja se snima, djelatinci BankeZlata.com kontaktiraju prodavatelja kako bi potvrdili prodajnu cijenu. Nakon toga, odmah se vrši uplata novčanih sredstava na dogovoreni bankovni račun. 

Ako ste nam lom zlato ili zlatnike na otkup poslali putem pošte, ali ne želite uplatu na bankovni račun, postoji mogućnost da novac u gotovini podignete u bilo kojem uredu Hrvatske Pošte. Novac se šalje putem Poštanske Uputnice i moguće ga je podignuti već 15 minuta nakon naše obavijesti o slanju novca. (Napomena: Naknada za slanje novca poštanskom uputnicom iznosi 3,75% na iznos uplate. Najmanji iznos naknade je 9 kuna.)

Ukoliko imate dodatnih pitanja vezanih uz otkup zlata, kontaktirajte nas na  [email protected] ili 098 888 154.

Pošaljite nam upit
























  Slika proizvoda:



  Suglasan sam da se moji podaci koriste u svrhu odgovora na upit i kontaktiranju putem kontakt forme.




  Kako i gdje prodati lom zlato?

  Za sve one koji se nalaze u Zagrebu ili u okolici Zagreba, ovo je najpraktičnija opcija za otkup zlata.

  Sve što trebate napraviti je nazvati nas i najaviti vaš dolazak.

  SIGURNOST NA PRVOM MJESTU – Otkup se radi u poslovnoj zgradi, a ne u maloj radnji na prometnoj ulici s velikim natpisima OTKUP ZLATA. Jednom kada uđete u tu radnju svi znaju da kada izlazite iz nje imate veću količinu novca kod sebe! Dolaskom kod nas, nitko ne zna gdje ste išli i u koji ured u poslovnoj zgradi i samim time ste se zaštitili od moguće pljačke.

  Ovaj način preferira većina naših klijenata ne samo zbog jednostavnosti i brzine, nego i zbog daleko većih otkupnih cijena zlata koje nudimo naspram vaših lokalnih otkupljivača. Isplata se vrši na dan zaprimanja pošiljke (više o različitim načinima isplate pročitajte u daljnjem tekstu ”Način isplate”).

  Cijeli proces, od slanja zlata do uplate sredstava, u prosjeku traje 24 do 48 sati.

  Proces otvaranja pošiljke, vaganja i testiranja čistoće zlata se snima. U sljedećem koraku vas kontaktira djelatnik Banke Zlata i nakon što se složite s otkupnom cijenom, slijedi isplata sredstava.

  Sve što trebate napraviti je sljedeće:

  1. Najavite nam vašu pošiljku putem kontakt forme ili putem telefona.
  2. Upakirajte vaše investicijsko ili lom zlato u kovertu ili kutiju zajedno s potrebnom dokumentacijom. Kod investicijskog zlata pripazite da se njegovo originalno pakiranje ne ošteti.
  3. Otiđite do najbližeg ureda Pošte i ispunite Paket24 Potvrdu o primitku. Obavezno upišite vrijednost pošiljke (predlažemo da uvijek stavite veći iznos od vaše procijenjene vrijednosti zlata koje šaljete) i pošaljite paket na adresu:
   SAIVA d.o.o.
   Savska cesta 41/13
   10000 Zagreb
   Telefon: 098/888-154

  DOKUMENTACIJA
  Kako bismo od vas uredno mogli otkupiti zlato, potrebno je da nam pošaljete sljedeće dokumente:
  – Presliku osobne iskaznice
  – Potvrdu vlasništva bankovnog računa gdje se vidi IBAN (samo ukoliko ide isplata na bankovni račun)
  Vlasništvo bankovnog računa može se dokazati bilo kojim dokumentom gdje se vidi vaše ime i prezime te IBAN, npr.:
           – preslika izvatka s bankovnog računa (pokriti transakcije i iznose)
           – preslika bankovne kartice (na prednjoj strani pokriti prvih 12 znamenki od 16-znamenkastog broja i datum isteka, a na zadnjoj
  pokriti CVV broj).

  PRAĆENJE POŠILJKE
  Vašu pošiljku možete pratiti pomoću aplikacije za praćenje pošiljke Hrvatske Pošte.

  .

  Način isplate

  Ako se radi o otkupu zlata ukupne vrijednosti većoj od 30.000 kuna, potrebno je najaviti dolazak minimalno 4 sata unaprijed zbog sigurnosnih razloga.

  Ako se otkup zlata radi u našem uredu, isplatu sredstava ćemo obaviti pred klijentom, a ako se otkup vrši putem pošte, isplata ide najkasnije jedan sat nakon testiranja robe. Imajte na umu da uplatu možemo izvršiti tek kada imamo sve potrebne dokumente (kopija osobne iskaznice i potvrda o vlasništvu nad bankovnim računom).

  Ako ste nam lom zlato ili zlatnike na otkup poslali putem pošte, ali ne želite uplatu na bankovni račun, postoji mogućnost da novac u gotovini podignete u bilo kojem uredu Hrvatske Pošte. Novac se šalje putem Poštanske Uputnice i moguće ga je podignuti već 15 minuta nakon naše obavijesti o slanju novca.

  Napomena: Naknada za slanje novca poštanskom uputnicom iznosi 3,75% na iznos uplate. Najmanji iznos naknade je 9 kuna.

  .

  Investicijsko zlato – cijene

  Slika Ime proizvoda Cijena prodaje Cijena otkupa
  1 unca zlata – Bečki filharmoničar 1.856,70 Kn 1.792,90 Kn
  100g zlata | Argor-Heraeus 5.889,70 Kn 5.707,30 Kn
  Veliki dukat Franc Jozef – Četverostruki dukat (nazvati za dostupnost) 926,40 Kn 785,10 Kn
  Mali dukat Franc Jozef – Jednostruki dukat 251,10 Kn 196,10 Kn