Otkup zlata po najvišim cijenama u Hrvatskoj!

Isplata na licu mjesta

Testiranje zlata pred klijentom

Bez skrivenih troškova

otkup-zlata-garancija

Imate bolju ponudu na drugom mjestu? Javite nam se i garantiramo Vam veću otkupnu cijenu!

Ukoliko imate bolju ponudu za otkup zlata na drugom mjestu, pokažite nam ju i garantiramo 2kn veću cijenu po gramu na ukupni iznos!

Više o garanciji najbolje cijene saznajte ovdje.

Imate zlatnike ili zlatne poluge i zanimaju vas njihove otkupne cijene?

Investicijsko zlato može imati višu otkupnu cijenu od lom zlata, a otkupne cijene poluga i zlatnika saznajte klikom ovdje:

Kako i gdje prodati zlato?

Otkup zlata Zagreb

Za sve one koji se nalaze u Zagrebu ili u okolici Zagreba, ovo je najpraktičnija opcija za otkup zlata. Sve što trebate napraviti je nazvati nas i najaviti vaš dolazak.

Možete nas naći na adresi Savska Cesta 41, poslovna zgrada Zagrepčanka, 13. kat.

SIGURNOST NA PRVOM MJESTU – Otkup se radi u poslovnoj zgradi, a ne u maloj radnji na prometnoj ulici s velikim natpisima OTKUP ZLATA. Jednom kada uđete u tu radnju svi znaju da kada izlazite iz nje imate veću količinu novca kod sebe! Dolaskom kod nas, nitko ne zna gdje ste išli i u koji ured u poslovnoj zgradi i samim time ste se zaštitili od moguće pljačke.

Centar Zlata poslovnica u Rijeci nudi uslugu otkupa zlata – više o otkupu zlata u Rijeci saznajte klikom OVDJE.

Detaljno objašnjenje procesa otkupa zlata putem pošte možete pročitati OVDJE.

Ovaj način preferira velik broj naših klijenata ne samo zbog jednostavnosti i brzine, nego i zbog daleko većih otkupnih cijena zlata koje nudimo naspram vaših lokalnih otkupljivača. Isplata se vrši na dan zaprimanja pošiljke (više o različitim načinima isplate pročitajte u daljnjem tekstu ”Način isplate”).

Cijeli proces, od slanja zlata do uplate sredstava, u prosjeku traje 24 do 48 sati.

Proces otvaranja pošiljke, vaganja i testiranja čistoće zlata se snima. U sljedećem koraku vas kontaktira djelatnik Banke Zlata i nakon što se složite s otkupnom cijenom, slijedi isplata sredstava.

Sve što trebate napraviti je sljedeće:

 1. Najavite nam vašu pošiljku putem kontakt forme ili putem telefona.
 2. Upakirajte vaše investicijsko ili lom zlato u kovertu ili kutiju zajedno s potrebnom dokumentacijom. Kod investicijskog zlata pripazite da se njegovo originalno pakiranje ne ošteti.
 3. Otiđite do najbližeg ureda Pošte i ispunite Paket24 Potvrdu o primitku. Obavezno upišite vrijednost pošiljke (predlažemo da uvijek stavite veći iznos od vaše procijenjene vrijednosti zlata koje šaljete) i pošaljite paket na adresu:
  SAIVA d.o.o.
  Savska cesta 41/13
  10000 Zagreb
  Telefon: 098/888-154

DOKUMENTACIJA
Kako bismo od vas uredno mogli otkupiti zlato, potrebno je da nam pošaljete sljedeće dokumente:
– Presliku osobne iskaznice
– Potvrdu vlasništva bankovnog računa gdje se vidi IBAN (samo ukoliko ide isplata na bankovni račun)
Vlasništvo bankovnog računa može se dokazati bilo kojim dokumentom gdje se vidi vaše ime i prezime te IBAN, npr.:
         – preslika izvatka s bankovnog računa (pokriti transakcije i iznose)
         – preslika bankovne kartice (na prednjoj strani pokriti prvih 12 znamenki od 16-znamenkastog broja i datum isteka, a na zadnjoj
pokriti CVV broj).

PRAĆENJE POŠILJKE
Vašu pošiljku možete pratiti pomoću aplikacije za praćenje pošiljke Hrvatske Pošte.

Što otkupljujemo?

Otkup zlatnih poluga

Popis svih zlatnih poluga koje imamo u ponudi nalazi se na ovoj stranici.

U slučaju da na popisu ne možete pronaći zlatne poluge kakve vi posjedujete, kontaktirajte nas kako bismo vam mogli reći okvirnu vrijednost vašeg zlata.

Ako ste u mogućnosti, pošaljite nam sliku vaših poluga, što će nam pomoći u preciznijem određivanju realne vrijednosti poluge.

Napomene:

 • Cijene prodaje i otkupa zlatnih poluga nam se svakih 5 minuta usklađuju s burzovnom cijenom zlata. Pri otkupu zlata u obliku poluga ili zlatnika nije moguće unaprijed fiksirati otkupnu cijenu. Otkup vršimo po onoj cijeni koja je navedena na stranici u trenutku dolaska u našu poslovnicu.
 • Ako se radi o poluzi ili polugama drugih proizvođača, otkupna cijena zlatnih poluga može biti nešto viša ili niža od navedene.
 • Ako poluga dolazi u plastičnom pakiranju, a vaša poluga je izvađena ili je pakiranje oštećeno, otkupna cijena će biti nešto niža od cijene navedene na stranici.

Otkup zlatnika

Najčešći zlatnici u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe su dukati Franc Jozef. Na prethodnoj poveznici kliknite na zlatnik koji posjedujete i pojavit će se dvije cijene – kupovna (viša) i okupna cijena dukata (niža od dvije cijene).

Cijene ostalih starih zlatnika koje nam klijenti često donose na otkup zlata pogledajte na ovoj stranici, a cijene suvremenih zlatnika poput bečkih filharmoničara, krugerranda, kanadskih javorovih listova i sl. pronađite ovdje.

Ako na gornjim poveznicama nema vašeg zlatnika ili niste sigurni koji zlatnik/e posjedujete, pošaljite nam slike zlatnika putem formulara koji se nalazi u nastavku stranice, emaila, Facebooka, Vibera ili na bilo koji drugi način pa ćemo vam moći reći koliko trenutno vrijede vaši zlatnici.

Napomene:

 • Zlatnici nisu lom zlato! Ako se izračuna težina čistog zlata u određenom zlatniku, ulični otkupljivači najčešće otkup zlatnika vrše po jednakim cijenama po kojima otkupljuju stari polomljeni nakit. Nemojte pristajati na takve niske cijene!
 • Otkup dukata i ostalih zlatnika koji su izgrebani, savijeni, probušeni ili oštećeni na drugi način vršimo po nešto nižoj cijeni od cijene zlatnika koji su u dobrom stanju.

Otkup zlatnog nakita

Ako posjedujete zlatni nakit koji više ne nosite jer više nije u modi, iznošen je, oštećen, premali ili ga iz bilo kojeg razloga želite prodati, na pravom ste mjestu!

centarzlata.com vrši otkup zlata u obliku zlatnih lančića, ogrlica, prstenja, narukvica, naušnica i bilo kojem drugom obliku bez obzira je li nakit čitav, oštećen ili polomljen.

Draga kamenja, kamenčiće i cirkone precizno vadimo iz zlatnog predmeta te ih vraćamo nazad vama. 

Osim otkupa zlata vršimo i besplatnu procjenu vrijednosti vašeg zlata, stoga ako biste samo htjeli saznati je li vaš zlatni nakit izrađen od pravog ili lažnog zlata, slobodno dođite do našeg ureda na adresi Savska cesta 41, Zagreb (zgrada Zagrepčanka, 13. kat).

Zbog lijepe i specifične boje, bijelo zlato je već godinama hit među kupcima zlatnog nakita. Bijelo zlato je zapravo mješavina “običnog” žutog zlata i nekih drugih bjelkastih metala (nikla, srebra, platine, paladija, rodija i sl.) koji mu daju karakterističnih metala.

Bez obzira radi li se o žutom, crvenom ili bijelom zlatu, 14 karatno zlato uvijek sadrži 58,5% zlata, a ostatak su neki drugi metali. Kada je u pitanju 18 karatno zlato, ono uvijek sadrži 75% zlata, a ostatak su bakar i ostali gore spomenuti metali.

Upravo zbog toga, pri otkupu zlata komad nakita izrađen od 14 karatnog bijelog zlata vrijedi jednako kao komad nakita iste čistoće i težine izrađen od klasičnog žutog ili crvenog zlata.

centarzlata.com vrši otkup bijelog zlata i vrlo rado će otkupiti od vas vaš dragocjeni zlatni nakit, a u zamjenu ćete dobiti isplatu (u gotovini ili preko računa) odmah i na licu mjesta.

Otkup zubnog zlata

Ne znate što raditi sa zlatnim mostovima, zlatnim zubnim krunicama ili zlatnim pločicama? Zubno zlato vam stoji u ladicama i skuplja prašinu? centarzlata.com daje vam opciju prodaje zubnog zlata po najvišim cijenama u Hrvatskoj.

Zubno zlato može biti napravljeno od 18-karatnog zlata (oznaka 750) do 22-karatnog zlata (oznaka 917), no najčešće se radi od 20-karatnog zlata (oznaka 833). 

Ne morate se brinuti ako zubno zlato nije očišćeno, jer djelatnici BankeZlata.com to će obaviti za vas besplatno i precizno.

Otkup zlatnog lima

Zlatni lim nastaje rafiniranjem za industrijske svrhe, a najčešće za proizvodnju zubi ili pravljenja nakita. U pravilu, zlatni lim se proizvodi od 22-karatnog zlata (oznaka 917). Zbog visoke čistoće zlata, lim je mekan te ga se u pravilu golom rukom može presaviti.

Pri otkupu zlatnog lima cijena po gramu veća je nego pri otkupu zlata u obliku nakita zbog veće čistoće, odnosno kvalitete zlata.

Otkup zlatnih satova

Vršimo otkup zlatnih satova bilo da se radi o ručnim ili džepnim satovima, a otkupna cijena ovisi o njihovoj tržišnoj vrijednosti, odnosno o rijetkosti pojedinih modela, količini i čistoći zlata od kojeg su izrađeni.

Pri otkupu zlata u obliku rijetkih satova, vrlo nam je bitno da sat ima certifikat zbog autentičnosti proizvoda te zbog lakše daljnje prodaje.

Kod zlatnih satova koji nemaju tržišnu vrijednost (pri čemu se otkupljuje samo udio zlata u satu), odvajamo mehanizam sata od zlatne narukvice, a zlatni ostatak predmeta otkupljujemo.

Ukoliko vas zanima otkup srebra, kliknite OVDJE.

Ukoliko vas zanima otkup platine, kliknite OVDJE.

Ukoliko vas zanima otkup paladija, kliknite OVDJE.

Način isplate

Većina naših klijenata preferira ovaj način isplate. Isplatu u gotovini vršimo na licu mjesta.

Ako se radi o otkupu zlata ukupne vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna, molimo da najavite dolazak kako bismo mogli garantirati da imamo dovoljnu količinu gotovine za trenutnu isplatu.

Ako se otkup zlata radi u našem uredu, isplatu sredstava ćemo obaviti pred klijentom, a ako se otkup vrši putem pošte, isplata ide najkasnije jedan sat nakon testiranja robe.

Imajte na umu da uplatu možemo izvršiti tek kada imamo sve potrebne dokumente (kopija osobne iskaznice i kopija prednje strane bankovne kartice).

Ako ste nam lom zlato ili zlatnike na otkup poslali putem pošte, ali ne želite uplatu na bankovni račun, postoji mogućnost da novac u gotovini podignete u bilo kojem uredu Hrvatske Pošte. Novac se šalje putem Poštanske Uputnice i moguće ga je podignuti već 15 minuta nakon naše obavijesti o slanju novca.

Napomena: Naknada za slanje novca poštanskom uputnicom iznosi 3,75% na iznos uplate. Najmanji iznos naknade je 9 kuna.

Pošaljite nam upit

Imate zlatnik, a ne znate o kojem se zlatniku radi ili želite dogovoriti termin za otkup zlata? To možete putem donjeg kontakt formulara.

Također nas možete kontaktirati putem emaila [email protected] ili broja telefona 098/888 154.

Otkup zlata - Zlatnici i zlatne poluge nisu lom zlato

  Slika proizvoda:
  Suglasan sam da se moji podaci koriste u svrhu odgovora na upit i kontaktiranju putem kontakt forme.

  Investicijsko zlato – cijene

  Slika Ime proizvoda Cijena prodaje Cijena otkupa
  Mali dukat Franc Jozef – Jednostruki dukat 1.437,00 Kn 1.318,00 Kn
  Veliki dukat Franc Jozef – Četverostruki dukat 5.717,00 Kn 5.274,00 Kn
  1 unca zlata – Bečki filharmoničar 12.489,00 Kn 12.110,00 Kn
  100g zlata | Argor-Heraeus 39.547,00 Kn 38.493,00 Kn

  Otkup zlata – Važno za znati!

  Sigurno ste primjetili da se u većini hrvatskih gradova poslovnice za otkup zlata nalaze praktički na svakom uglu. Često ih je nekoliko u krugu od samo stotinjak metara. No jeste li se ikada pitali kako je moguće da sve te poslovice mogu preživjeti? Koliko zlata moraju otkupiti da bi im otkup zlata bio isplativ?

  Nažalost, mnoge od tih poslovnica ne otkupe mnogo zlata, nego ga otkupe po toliko lošoj cijeni da čak i na maloj količini zlata ostvare veliku zaradu. 

  Mnogo puta smo od klijenata čuli da su im drugi otkupljivači zlata nudili duplo manju cijenu nego mi. Primjerice, za svoje zlato bi kod pojedinih otkupljivača mogli dobiti samo 10 tisuća kuna, a mi ga otkupljujemo po 20 tisuća kuna.

  Zašto ljudi pristaju na tako niske otkupne cijene zlata?

  Radi se o neinformiranosti. Za razliku od zamjene eura u mjenjačnici, pri čemu praktički svi znaju što je fer tečaj i da je 600 kn za 100 eura premalo, većina ljudi ne zna kolika je fer cijena zlata. To je razumljivo, jer većina se ljudi jako rijetko susreće s potrebom prodaje zlata. 

  Nadalje, mnogi ljudi ne znaju što znače karati i koliko točno više zlata sadrži 18 karatno od 14 karatnog zlata. Pokušajte pitati svoje ukućane, prijatelje ili kolege s posla vrijedi li gram zlata 100 kn, 200 kn ili 300 kn? Vjerojatno ih većina neće znati odgovor. 

  Otkupljivači zlata su itekako svjesni te neinformiranosti i iskorištavaju je do maksimuma.

  Mnogi prodavači zlata, pogotovo stariji ljudi koji se ne znaju služiti internetom, svoje zlato će odnijeti u prvu poslovnicu za otkup zlata koju vide na cesti i pristati na koju god cijenu im otkupljivač ponudi. Kada bi se samo bolje informirali, u mnogim situacijama bi dobili po nekoliko tisuća kuna više za svoje zlato.

  Za takvu razliku u cijeni ljudima se isplati doći do naše poslovnice u Zagrebu čak i iz Dubrovnika, Pule ili Vukovara.

  Zašto mi možemo ponuditi najbolju cijenu za otkup zlata u Hrvatskoj?

  Većina otkupljivača sve otkupljeno zlato, uključujući zlatnike i zlatne poluge, šalje na preradu u rafinerije i kovnice zlata. Pri tome od rafinerija dobiju cijenu nekoliko posto nižu od burzovne cijene zlata

  Rafinerije tad prikupljeno zlato rastale, pročiste i od njega rade zlatne poluge i zlatnike koje prodaju nekoliko posto iznad burzovne cijene zlata. Razlika u cijeni od nekoliko posto čini njihove prihode i služi za financiranje poslovanja rafinerija i kovnica zlata.

  Za razliku od uličnih otkupljivača koji sve zlato šalju na preradu, nama u centarzlata.com primarna djelatnost je prodaja zlatnih poluga i zlatnika, a njihova prodajna cijena je uvijek nešto viša od burzovne cijene zlata. 

  Budući da nam takav poslovni model omogućuje prodaju zlata po nešto višoj cijeni od one koju rafinerije nude za lom zlato, pri otkupu zlata od klijenata možemo ponuditi najvišu cijenu u Hrvatskoj, pogotovo kada je u pitanju otkup dukata, ostalih zlatnika te zlatnih poluga.

  Što je još važno pri otkupu zlatnih poluga?

  Poluge različitih proizvođača pri otkupu postižu različitu cijenu. Na našim prostorima najcjenjenije su švicarske, njemačke i austrijske poluge od uglednih proizvođača poput Argor Heraeusa. Upravo takve poluge čine veliku većinu naše ponude investicijskog zlata. 

  Jedan od razloga povjerenja u takve poluge je LBMA popis. Radi se o popisu kovnica zlata koje ispunjavaju uvjete udruge trgovaca na londonskom tržištu plemenitih metala, koje je najveće i najvažnije na svijetu. 

  Kako bi se olakšala trgovina zlatnim polugama na londonskom tržištu, sudionici su izradili popis talionica koji ispunjavaju vrlo stroge uvjete pri proizvodnji poluga, što se provjerava vrlo rigorozim inspekcijama. 

  Kovnice koje ispunjavaju uvjete i žele biti članovi LMBA nalaze se na ovom popisu i njihove poluge sigurno sadrže zlata koliko je navedeno. Primjerice, ako na Argorovoj poluzi piše da je izrađena od čistoće zlata 99,99%, otkupljivači ne moraju brinuti je li prava čistoća 99,4%, 98,9% ili se zaista radi o čistoći četiri devetke.

  Argor Heraeus zlatne poluge slika

  Dakle, poluge izrađene od talionica s LBMA Good delivery popisa u pravilu pri otkupu postižu bolju cijenu od poluga od strane ostalih proizvođača. 

  Međutim, mnoge od kovnica s tog popisa se nalaze u Turskoj, Rusiji, Kini, Indoneziji i drugim zemljama koje na našim prostorima nisu na dobrom glasu poput Švicarske ili Njemačke. 

  U više navrata smo otkupljivali poluge izrađene u Turskoj i drugim zemljama. Pri svakoj provjeri kvalteta takvih poluga bi bila identična polugama izrađenim u Švicarskoj, no kasnije bismo mnogo teže prodali takve poluge. 

  Među našim klijentima jednostavno postoji nepovjerenje u “tursko zlato”. Jedini način za prodati takvo zlato je ponuditi ga jeftinije od od švicarskog zlata. 

  Budući da takvo zlato prodajemo uz određeni popust, otkup takvih zlatnih poluga također vršimo po nešto nižoj cijeni od cijene koju možemo ponuditi za primjerice Argor Heraeus ili Heimerle + Meule poluge. No u pravilu se ne radi o razlici većoj od nekoliko posto.

  Još jedan faktor u određivanju vrijednosti zlatne poluge je njeno fizičko stanje. Ako je poluga izgrebana ili dolazi u plastičnom pakiranju, a to pakiranje je oštećeno ili ga više nema, otkup takvog zlata ćemo također izvršiti po nešto nižoj cijeni nego otkup zlatnih poluga u odličnom stanju. 

  Razlog je isti kao već gore navedeni – nitko ne želi po istoj cijeni kupiti neoštećenu i oštećenu polugu. Oštećene poluge prodajemo uz popust, stoga i otkup zlata u takvom stanju vršimo po nešto nižoj cijeni. 

  Otkup dukata i ostalih zlatnika

  Budući da svaki mjesec prodamo na stotine dukata Franc Jozef i ostalih zlatnika proizedenim od strane Münze Österreich, uvijek smo ih spremi otkupiti od klijenata. Pri tome smo u mogućnosti ponuditi veću otkupnu cijenu od ostalih otkupljivača, koji ih nažalost otkupljuju kao lom zlato u obliku nakita i šalju na topljenje u rafinerije zlata.

  Suvremene zlatnike poput bečkih filharmoničara također smo u mogućnosti otkupiti po najvišim cijenama u Hrvatskoj. Otkupne cijene svih najrasprostranjenijih zlatnika na našim prostorima pogledajte na ovoj stranici.

  Ako je zlatnik izgreban, probušen, savijen ili oštećen na druge načine, otkupna cijena će biti niža od zlatnika u dobrom stanju.

  Otkup zlatnika slika

  Otkup zlatnog nakita

  Kada je u pitanju otkup nakita, klijenti nam u pozivu vezanom uz otkup zlata ponekad naglašavaju kako se u njihovom slučaju ne radi o lom zlatu nego o neoštećenom komadu nakita. 

  Nažalost, pri otkupu nakita nije bitno je li ogrlica, narukvica ili naušnica oštećena ili ne. Naime, rabljeni nakit je vrlo teško prodati pa ga otkupljivači uvijek šalju na topljenje u rafinerije zlata. 

  Osim toga, u procesu otkupa otkupljivači moraju zagrebati ili prerezati komad nakita na nekoliko mjesta kako bi sa sigurnošću mogli ustanoviti da se radi o pravom zlatu. Oštećenja i nečistoće na površini nakita ne utječu na otkupnu cijenu lom zlata.

  Snimku testiranja zlata kiselinama pri otkupu pogledati možete na našem Youtube kanalu.

  Što predstavljaju oznake zlato 585 i 750 na nakitu?

  Radi se oznakama čistoće zlata. Žig 585 na komadu zlatnog nakita znači da predmet sadrži 58,5% zlata, a ostatak su neki drugi metali. Takvo zlato se također naziva 14 karatnim zlatom.

  Druga najčešća oznaka zlata je 750, što predstavlja 18 karatno zlato, koje sadrži 75% zlata. Zbog veće čistoće zlata, cijena 750 zlata je pri otkupu viša od cijene 585 zlata.

  Ostale najčešće karataže zlata pogledajte u tablici.

  Čistoća zlata u karatima Oznaka na zlatnom nakitu Postotak zlata
  24 karata 999 99,9%
  20 karata 833 83,3%
  18 karata 750 75,0%
  14 karata 585 58,5%
  8 karata 333 33,3%

  Ako imate bilo kakvih pitanja vezanih uz otkup zlata, slobodno nas kontaktirajte putem emaila [email protected], broja telefona 098 888 154. Također možete doći na besplatnu procjenu vašeg zlata. Ured nam se nalazi na adresi Savska cesta 41, Zagreb (poslovna zgrada Zagrepčanka, 13. kat).

  Autor:

  centarzlata.com

  Napomene:

  1. Svaka referenca na ovoj stranici na “Centar Zlata” odnosi se na tvrtku Saiva d.o.o.
  2. Tekstovi na centarzlata.com služe isključivo za informiranje i educiranje o financijskim tržištima i tržištima plemenitih metala te ih ne treba smatrati investicijskim savjetom.