BankaZlata.com već je godinama vodeći trgovac plemenitih metala u Hrvatskoj čemu svjedoči činjenica da naše usluge mjesečno koristi preko 60 tisuća korisnika čije recenzije govore same za sebe. Brend “centarzlata.com” u svega je nekoliko godina postao sinonim za sigurno i isplativo ulaganje u zlato koje je moguće u potpunosti obaviti preko interneta iz udobnosti vlastitog doma, uz osiguranu dostavu poluga i kovanica na kućnu adresu u roku svega par radnih dana.

No, širenjem poslovanja BankeZlata.com te otvaranjem novih poslovnica u drugim hrvatskim gradovima, došlo je do potrebe za dodatnim fokusom na naše fizičke poslovnice u kojima je također moguće kupiti (i prodati) plemenite metale. Kako bi što jasnije komunicirali s našim budućim klijentima da prodaju i otkup ne vršimo isključivo putem web-shopa i naše internet stranice www.centarzlata.com, odlučili smo promijeniti brend pod kojim poslujemo kako bi isti puno jasnije ukazao na postojanje fizičkih poslovnica. Stoga smo se odlučili na promjenu imena te uskoro krećemo s novim brendom: 

BankaZlata.com tako postaje 

Centar Zlata™ 

Postoje još neki usko povezani razlozi zbog kojih smo se odlučili na promjenu brenda, osim gore spomenutog širenja poslovanja na fizičke lokacije zbog kojega smo odlučili izostaviti “.com” nastavak iz imena. Samim izostavljanjem nastavka “.com” iz imena brenda, ostaje ime “Centar Zlata” koje je prije stvaralo konfuziju kod određenog dijela klijenata i predodžbe prirode našeg poslovanja koje nema veze s klasičnim bankarskim uslugama poput izdavanja kredita, već isključivo s prodajom i otkupom fizičkog zlata i srebra.

Kako bismo izbjegli konfuziju te jasnije predstavili naše poduzeće klijentima, odlučili smo se za ime Centar Zlata™ koje jasno komunicira prirodu našeg poslovanja te činjenicu da klijentima ne nudimo samo online, već i offline usluge u našim poslovnicama. Centar Zlata™ stoga je jedini logičan sljedeći korak u izgradnji našeg brenda koji će i dalje predstavljati središnje mjesto investicijskih plemenitih metala u Hrvatskoj, samo uz manje pitanja klijenata koji prvi puta kupuju ili prodaju zlato i srebro kod nas o tome imamo li fizičku lokaciju ili ne. 

centarzlata-logoNovo ime, ista kvaliteta na još više lokacija u regiji!

Brendovi centarzlata.com i novi brend Centar Zlata™ i dalje su u vlasništvu tvrtke Saiva d.o.o. koja ima tradiciju uspješnog poslovanja od 1994. godine.

Velika novost Centra Zlata je otvaranje novih fizičkih lokacija u narednom periodu!

Osim već spomenutog otvaranja poslovnica u drugim hrvatskim gradovima, Centar Zlata proširit će svoje poslovanje i izvan granica Hrvatske otvaranjem ureda u Sloveniji i Srbiji. Na taj ćemo način biti u mogućnosti kroz fizičku prisutnost u navedenim državama nuditi svoje usluge znatno širem tržištu.

Naravno, tu je i jedna dosta velika promjena koju ne smijemo zaboraviti, a to je da ćete nas uskoro moći pronaći na domeni www.centarzlata.com na kojoj će vas dočekati poznati funkcionalni dizajn sa svim potrebnim informacijama o ulaganju u zlato te pripadajućom internetskom trgovinom u kojoj je moguće pogledati najširi asortiman investicijskog zlata i srebra u regiji.

Ova promjena stoga je isključivo estetske prirode te je usvojena radi jasnijeg predstavljanja našeg poduzeća novim klijentima u gradovima u kojima širimo mrežu fizičkih poslovnica. Ova promjena neće ni na koji način utjecati na naše stare klijente koji nam se već godinama s povjerenjem obraćaju za potrebe ulaganja u najbolji ulagački instrument na tržištu – investicijsko zlato! Jedina prava promjena za naše postojeće klijente biti će novi logo na stranici i nova internet domena www.CentarZlata.com. 

Jednako kako je zlato moguće pretaliti iz jednog oblika u drugi bez da ono izgubi svoju kvalitetu, tako je moguće i promijeniti brend pod kojim poslujete bez gubitka kvalitete usluge i proizvoda koje nudite. Nova zlatna poluga tako je napravljena od istog zlata kao i stara, ali u čišćem i jasnijem obliku i sjaju, baš kao i naše novo ime – Centar Zlata™.