Otkup platine

otkup-zlata-garancija

Otkup platine u obliku platinastog nakita, kovanica, poluga i ostalih predmeta obavite u Centru Zlata uz garanciju najbolje cijene u Hrvatskoj!

Bez skrivenih troškova!

Isplata na licu mjesta!

Testiranje platine se obavlja pred Vama!

Što otkupljujemo?

Napomene:

 • Ako poluga dolazi u plastičnom pakiranju, a vaša poluga je izvađena ili je pakiranje oštećeno, otkupna cijena će biti nešto niža.

Napomene:

 • Otkup kovanica koje su izgrebane, savijene, probušene ili oštećene na drugi način vršimo po nešto nižoj cijeni od cijene kovanica koje su u dobrom stanju.

Ako posjedujete platinasti nakit koji više ne nosite jer više nije u modi, iznošen je, oštećen, premali ili ga iz bilo kojeg razloga želite prodati, na pravom ste mjestu!

centarzlata.com vrši otkup platine u obliku platinastih lančića, ogrlica, prstenja, narukvica, naušnica i bilo kojem drugom obliku bez obzira je li nakit čitav, oštećen ili polomljen.

Draga kamenja, kamenčiće i cirkone precizno vadimo iz platinastog predmeta te ih vraćamo nazad vama. 

Osim otkupa platine, vršimo i besplatnu procjenu vrijednosti vaše platine, stoga ako biste samo htjeli saznati je li vaš nakit izrađen od prave ili lažne platine, slobodno dođite do našeg ureda na adresi Savska cesta 41, Zagreb (zgrada Zagrepčanka, 13. kat).

Kako i gdje prodati platinu?

Za sve one koji se nalaze u Zagrebu ili u okolici Zagreba, ovo je najpraktičnija opcija za otkup platine. Sve što trebate napraviti je nazvati nas i najaviti vaš dolazak.

Možete nas naći na adresi Savska Cesta 41, poslovna zgrada Zagrepčanka, 11. kat.

centarzlata.com poslovnica u Rijeci nudi uslugu otkupa platine – više o otkupu u Rijeci saznajte klikom OVDJE.

Ovaj način preferira većina naših klijenata ne samo zbog jednostavnosti i brzine, nego i zbog daleko većih otkupnih cijena platine koje nudimo naspram vaših lokalnih otkupljivača. Isplata se vrši na dan zaprimanja pošiljke (više o različitim načinima isplate pročitajte u daljnjem tekstu ”Način isplate”).

Cijeli proces, od slanja platine do uplate sredstava, u prosjeku traje 24 do 48 sati.

Proces otvaranja pošiljke, vaganja i testiranja čistoće platine se snima. U sljedećem koraku vas kontaktira djelatnik BankeZlata.com i nakon što se složite s otkupnom cijenom, slijedi isplata sredstava.

Sve što trebate napraviti je sljedeće:

 1. Najavite nam vašu pošiljku putem kontakt forme ili putem telefona.
 2. Upakirajte vašu investicijsku ili lom platinu u kovertu ili kutiju zajedno s potrebnom dokumentacijom. Kod investicijske platine pripazite da se njeno originalno pakiranje ne ošteti.
 3. Otiđite do najbližeg ureda Pošte i ispunite Paket24 Potvrdu o primitku. Obavezno upišite vrijednost pošiljke (predlažemo da uvijek stavite veći iznos od vaše procijenjene vrijednosti platine koju šaljete) i pošaljite paket na adresu:
  SAIVA d.o.o.
  Savska cesta 41/13
  10000 Zagreb
  Telefon: 098/888-154

DOKUMENTACIJA
Kako bismo od vas uredno mogli otkupiti platinu, potrebno je da nam pošaljete sljedeće dokumente:
– Presliku osobne iskaznice
– Potvrdu vlasništva bankovnog računa gdje se vidi IBAN (samo ukoliko ide isplata na bankovni račun)
Vlasništvo bankovnog računa može se dokazati dokumentom gdje se vidi vaše ime i prezime te IBAN, npr.:
         – preslika izvatka s bankovnog računa (pokriti transakcije i iznose

PRAĆENJE POŠILJKE
Vašu pošiljku možete pratiti pomoću aplikacije za praćenje pošiljke Hrvatske Pošte.

Način isplate

Većina naših klijenata preferira ovaj način isplate. Isplatu u gotovini vršimo na licu mjesta.

Ako se radi o otkupu platine ukupne vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna, molimo da najavite dolazak kako bismo mogli garantirati da imamo dovoljnu količinu gotovine za trenutnu isplatu.

Ako se otkup platine radi u našem uredu, isplatu sredstava ćemo obaviti pred klijentom, a ako se otkup vrši putem pošte, isplata ide najkasnije jedan sat nakon testiranja robe.

Imajte na umu da uplatu možemo izvršiti tek kada imamo sve potrebne dokumente (kopija osobne iskaznice i kopija prednje strane bankovne kartice).

Ako ste nam platinu na otkup poslali putem pošte, ali ne želite uplatu na bankovni račun, postoji mogućnost da novac u gotovini podignete u bilo kojem uredu Hrvatske Pošte. Novac se šalje putem Poštanske Uputnice i moguće ga je podignuti već 15 minuta nakon naše obavijesti o slanju novca.

Napomena: Naknada za slanje novca poštanskom uputnicom iznosi 3,75% na iznos uplate. Najmanji iznos naknade je 9 kuna.

Pošaljite nam upit

  Slika proizvoda:

  Suglasan sam da se moji podaci koriste u svrhu odgovora na upit i kontaktiranju putem kontakt forme.

  Otkup platine po najvišim cijenama u Hrvatskoj

  Imate predmete od platine poput platinastih poluga, kovanica, nakita ili industrijski korištene platine i želite ih zamijeniti za novac po najpovoljnijim cijenama u Hrvatskoj? 

  centarzlata.com nudi uslugu otkupa platine u svim oblicima po najvišim cijenama po gramu u Hrvatskoj. Bilo da se radi o standardiziranim oblicima platine poput poluga i kovanica ili pak o platinastom nakitu i industrijskoj platini, možete biti sigurni da ćete u Centru Zlata dobiti najbolju otkupnu cijenu platine.

  otkup-platine-slika

  Otkup predmeta od platine u Centru Zlata

  Otkupna cijena platine u Centru Zlata mijenja se u skladu s kretanjima cijene platine na burzi, a otkupna cijena po gramu viša je za poluge i kovanice nego za platinu u obliku nakita ili za industrijsku platinu. 

  Otkup platine u Centru Zlata isplativ je, jednostavan i brz proces koji se može odviti na dva načina – otkup platine u našoj poslovnici u Zagrebu ili otkup putem pošte. Ukoliko se odlučite za prvu opciju, u našoj ćemo poslovnici pred vama napraviti besplatnu procjenu platine koristeći specijalne aparate koji su za to namijenjeni, a nakon toga ćemo vam ponuditi otkupnu cijenu za vašu platinu.

  Poželjno je unaprijed se najaviti i dogovoriti termin za procjenu i otkup platine u našoj poslovnici, a kontaktirati nas možete putem navedenih kontakt podataka ili putem gore priložene kontakt forme.