Konturna kravata dostupna za kupnju!
Zlato 1g: 58,58 €|Srebro 1g: 0,73 €|Platina 1g: 30,12 €|Zadnja promjena: 10.06.2023 10:20:03
Otkup srebra2023-05-26T14:12:14+02:00
garancija-najbolje-cijene

Imate bolju ponudu na drugom mjestu? Javite nam se i garantiramo Vam veću otkupnu cijenu!

Ukoliko imate bolju ponudu za otkup zlata na drugom mjestu, pokažite nam ju i garantiramo veću cijenu po gramu na ukupni iznos!

Više o garanciji najbolje cijene saznajte ovdje.

Bez skrivenih troškova!

Isplata na licu mjesta!

Testiranje srebra se obavlja pred Vama!

Što otkupljujemo?

Napomene:

 • Ako poluga dolazi u plastičnom pakiranju, a vaša poluga je izvađena ili je pakiranje oštećeno, otkupna cijena će biti nešto niža.

Napomene:

 • Otkup kovanica koje su izgrebane, savijene, probušene ili oštećene na drugi način vršimo po nešto nižoj cijeni od cijene kovanica koje su u dobrom stanju.

Ako posjedujete srebrni nakit koji više ne nosite jer više nije u modi, iznošen je, oštećen, premali ili ga iz bilo kojeg razloga želite prodati, na pravom ste mjestu!

centarzlata.com vrši otkup srebra u obliku srebrnih lančića, ogrlica, prstenja, narukvica, naušnica i bilo kojem drugom obliku bez obzira je li nakit čitav, oštećen ili polomljen.

Draga kamenja, kamenčiće i cirkone precizno vadimo iz srebrnog predmeta te ih vraćamo nazad vama. 

Osim otkupa srebra, vršimo i besplatnu procjenu vrijednosti vašeg srebra, stoga ako biste samo htjeli saznati je li vaš nakit izrađen od pravog ili lažnog srebra, slobodno dođite do našeg ureda na adresi Savska cesta 41, Zagreb (zgrada Zagrepčanka, 13. kat).

Kako i gdje prodati srebro?

Za sve one koji se nalaze u Zagrebu ili u okolici Zagreba, ovo je najpraktičnija opcija za otkup srebra. Sve što trebate napraviti je nazvati nas i najaviti vaš dolazak.

Možete nas naći na adresi Savska Cesta 41, poslovna zgrada Zagrepčanka, 11. kat.

Za sve one koji se nalaze u Splitu ili u okolici Splita, ovo je najpraktičnija opcija za otkup srebra. Sve što trebate napraviti je nazvati nas i najaviti vaš dolazak.

Možete nas naći na adresi Ćirila i Metoda 38, 2. kat.

Više o otkupu u Splitu saznajte klikom OVDJE.

Za sve one koji se nalaze u Rijeci ili u okolici Rijeke, ovo je najpraktičnija opcija za otkup srebra. Sve što trebate napraviti je nazvati nas i najaviti vaš dolazak u našu poslovnicu u Trpimirova 2 (Riječki neboder, 8. kat)

Više o otkupu u Rijeci saznajte klikom OVDJE.

Za sve one koji se nalaze u Osijeku ili u okolici Osijeka, ovo je najpraktičnija opcija za otkup srebra. Sve što trebate napraviti je nazvati nas i najaviti vaš dolazak u našu poslovnicu u Kapucinska 26, Osijek.

Više o otkupu u Osijeku saznajte klikom OVDJE.

Ovaj način preferira većina naših klijenata ne samo zbog jednostavnosti i brzine, nego i zbog daleko većih otkupnih cijena srebra koje nudimo naspram vaših lokalnih otkupljivača. Isplata se vrši na dan zaprimanja pošiljke (više o različitim načinima isplate pročitajte u daljnjem tekstu ”Način isplate”).

Cijeli proces, od slanja paladija do uplate sredstava, u prosjeku traje 24 do 48 sati.

Proces otvaranja pošiljke, vaganja i testiranja čistoće srebra se snima. U sljedećem koraku vas kontaktira djelatnik BankeZlata.com i nakon što se složite s otkupnom cijenom, slijedi isplata sredstava.

Sve što trebate napraviti je sljedeće:

 1. Najavite nam vašu pošiljku putem kontakt forme ili putem telefona.
 2. Upakirajte vaše investicijsko ili lom srebro u kovertu ili kutiju zajedno s potrebnom dokumentacijom. Kod investicijskog srebra pripazite da se njegovo originalno pakiranje ne ošteti.
 3. Otiđite do najbližeg ureda Pošte i ispunite Paket24 Potvrdu o primitku. Obavezno upišite vrijednost pošiljke (predlažemo da uvijek stavite veći iznos od vaše procijenjene vrijednosti paladija kojeg šaljete) i pošaljite paket na adresu:
  SAIVA d.o.o.
  Savska cesta 41/13
  10000 Zagreb
  Telefon: 098/888-154

DOKUMENTACIJA
Kako bismo od vas uredno mogli otkupiti srebro, potrebno je da nam pošaljete sljedeće dokumente:
– Presliku osobne iskaznice
– Potvrdu vlasništva bankovnog računa gdje se vidi IBAN (samo ukoliko ide isplata na bankovni račun)
Vlasništvo bankovnog računa može se dokazati dokumentom gdje se vidi vaše ime i prezime te IBAN, npr.:
         – preslika izvatka s bankovnog računa (pokriti transakcije i iznose)

PRAĆENJE POŠILJKE
Vašu pošiljku možete pratiti pomoću aplikacije za praćenje pošiljke Hrvatske Pošte.

Način isplate

Većina naših klijenata preferira ovaj način isplate. Isplatu u gotovini vršimo na licu mjesta.

Ako se radi o otkupu srebra ukupne vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna, molimo da najavite dolazak kako bismo mogli garantirati da imamo dovoljnu količinu gotovine za trenutnu isplatu.

Ako se otkup srebra radi u našem uredu, isplatu sredstava ćemo obaviti pred klijentom, a ako se otkup vrši putem pošte, isplata ide najkasnije jedan sat nakon testiranja robe.

Imajte na umu da uplatu možemo izvršiti tek kada imamo sve potrebne dokumente (kopija osobne iskaznice i kopija prednje strane bankovne kartice).

Ako ste nam srebro na otkup poslali putem pošte, ali ne želite uplatu na bankovni račun, postoji mogućnost da novac u gotovini podignete u bilo kojem uredu Hrvatske Pošte. Novac se šalje putem Poštanske Uputnice i moguće ga je podignuti već 15 minuta nakon naše obavijesti o slanju novca.

Napomena: Naknada za slanje novca poštanskom uputnicom iznosi 3,75% na iznos uplate. Najmanji iznos naknade je 9 kuna.

Pošaljite nam upit

  Slika proizvoda:

  Suglasan sam da se moji podaci koriste u svrhu odgovora na upit i kontaktiranju putem kontakt forme.

  Otkup srebra po najvišim cijenama u Hrvatskoj

  Imate srebrne poluge, srebrnjake, nakit ili neki drugi predmet izrađen od srebra i želite ga zamijeniti za novac po povoljnom tečaju? Na pravom ste mjestu – Centar Zlata nudi uslugu otkupa srebra po cijenama koje su vezane za trenutno važeću burzovnu cijenu bez obzira na to o kojoj se količini srebra radi.

  Otkup srebra u Centru Zlata isplativ je, jednostavan i brz proces koji se može odviti na dva načina – otkup srebra u nekoj od naših poslovnica ili otkup putem pošte. Ukoliko se odlučite za prvu opciju, u našoj ćemo poslovnici pred vama napraviti besplatnu procjenu srebra koristeći specijalne aparate koji su za to namijenjeni, a nakon toga ćemo vam ponuditi otkupnu cijenu koja je uvijek usklađena s kretanjem cijene srebra na međunarodnim burzama koja se još naziva i spot cijena.

  Centar Zlata garantira klijentima najbolju otkupnu cijenu srebra u Hrvatskoj koja je za poluge i srebrnjake nešto viša od spot cijene po gramu, dok je za lom srebro (nakit, pribor i sl.) nešto niža. Više od garanciji najbolje cijene pročitajte OVDJE.

  Otkup srebrnjaka i otkup srebrnih poluga

  Najćešći predmeti od srebra koje otkupljujemo su srebrne poluge i  ili srebrne kovanice. Radi se o predmetima koji primarno služe kao dugoročna investicija, a investitori se odluče na prodaju putem otkupa srebra kada za to dođe vrijeme. Srebrne poluge i srebrnjaci uglavnom su vrlo visoke čistoće (999/1000), pa se može reći da se radi o čistom srebru.

  otkup-srebrnih-poluga-slika

  Srebrne poluge iz talionice Argor-Heraeus koje možete pronaći u našem asortimanu

  Otkup srebrnjaka i srebrnih poluga vršimo u skladu s važećom burzovnom cijenom srebra u danom trenutku, tako da otkupna cijena također može fluktuirati iz dana u dan. Da biste provjerili trenutnu vrijednost vaših poluga ili kovanica, kontaktirajte nas putem chata, na broj telefona 098/888 154 ili na mail [email protected].

  Otkup srebra u obliku nakita

  Srebrni nakit u pravilu je nešto manje čistoće od poluga i srebrnjaka jer mu se dodaju drugi metali poput bakra kako bi fizička svojstva predmeta bila pogodnija za upotrebu u obliku nakita. Najčešće se radi o čistoći 925/1000, ali moguće je i pronaći nakit s nižom čistoćom 900/1000. 

  otkup-srebrnog-nakita-slika

  Otkupna cijena po gramu, naravno, ovisi o čistoći predmeta, tj. o količini srebra u njemu. Kako bismo saznali točnu čistoću srebrnih narukvica, prstenja ili ogrlica, testiramo ih pred klijentima koristeći posebnu aparaturu koja mjeri masu i gustoću predmeta te na temelju rezultata testa odredimo otkupnu cijenu predmeta. 

  Otkup drugih predmeta od srebra

  Većina ljudi u svome vlasništvu ima neke predmete od srebra koji također mogu postići visoku vrijednost zbog količine srebra u njima. Najčešće se radi o priboru za jelo (bešteku) i posuđu. Srebrni pribor za jelo uglavnom je čistoće 800/1000 pa je i otkupna cijena po gramu usklađena za takvu čistoću.

  otkup-srebrnog-pribora-besteka-slika

  Zašto je razlika u kupovnoj i otkupnoj cijeni kod srebra veća nego kod zlata?

  Razlika u otkupnoj i kupovnoj cijeni zlata manja je nego razlika kod srebra. Razlog je to što se kod investicijskog zlata pri kupnji ne naplaćuje PDV, dok se kod kupnje srebra naplaćuje PDV u iznosu od 25%.

  Budući da se kod otkupa srebra ne plaća PDV jer fizičke osobe koje prodaju srebro nisu obveznici tog poreza, kupovna cijena može biti i do 30% veća od otkupne, što nije slučaj kod zlata kod kojeg je ta razlika ipak nešto manja.

  Ako imate bilo kakvih pitanja vezanih uz otkup srebra, slobodno nas kontaktirajte putem emaila [email protected], broja telefona 098 888 154. Također možete doći na besplatnu procjenu vašeg srebra. Lokacije poslovnica pogledajte klikom OVDJE.

  Autor:

  centarzlata.com

  Napomene:

  1. Svaka referenca na ovoj stranici na “Centar Zlata” odnosi se na tvrtku Saiva d.o.o.
  2. Tekstovi na centarzlata.com služe isključivo za informiranje i educiranje o financijskim tržištima i tržištima plemenitih metala te ih ne treba smatrati investicijskim savjetom.

  Naslov

  Na temelju 446 recenzija
  Alisa Soma
  Alisa Soma
  25/05/2023
  Ljubazni i brzi (poseban pozdrav gospodinu Ivanu, s kojim je gušt surađivati). Sve preporuke.
  Tomislav Tompic
  Tomislav Tompic
  25/05/2023
  Izuzetno pristupačni i profesionalni djelatnici, za svaku pohvalu.
  Hrbo Bobi
  Hrbo Bobi
  24/05/2023
  Osoblje je ljubazno. Kupovina je uspješno obavljena.
  Frano Sesar
  Frano Sesar
  18/05/2023
  Sve je bilo ok
  Ivan Gulin
  Ivan Gulin
  18/05/2023
  Super, usluzni i profesionalni. Preporucam!

  Kontaktirajte nas ako imate bilo kakvih pitanja.

   Suglasan sam da se moji podaci koriste u svrhu odgovora na upit i kontaktiranju putem kontakt forme.