Hrvatska narodna banka u suradnji s Hrvatskom kovnicom novca d.o.o. izdala je prvu numizmatičku eurokovanicu.

Zlatna i srebrna numizmatička kovanica “Konturna kravata” dostupna je u ograničenoj seriji od 500 primjeraka. Za simbol koji će ju krasiti odabrana je kravata kojom se odaje počast značajnom dijelu hrvatske baštine.

konturna-kravata-zlato-srebro (7)

Izdanje „Konturna kravata“ sastoji se od dvije kovanice različitih oblika, izrađenih od različitih plemenitih metala, zlata i srebra. Zlatna numizmatička kovanica prati konture kravate i umetnuta je u srebrnu numizmatičku kovanicu čiji otvor skladno prati zadani oblik, kako bi u kombinaciji činile cjelovit otkov.  Zlatnik je nominalne vrijednosti 100 eura i mase jedne unce zlata (31,103 grama), dok je srebrnjak nominalne vrijednosti 6 eura i mase dvije unce srebra (62,207 grama).

Tema kravate proteže se i ambalažom u kojoj je prigodno pohranjena zlatna i srebrna numizmatička kovanica „Konturna kravata“. Ambalažu s motivom kravate potpisuje Design Bureau Izvorka Jurić, koji se poigrao ovom snažnom simbolikom i dao joj suvremeno tumačenje. Kutije su ručno rađene te se u tome skriva njihova posebnost; svaki primjerak nesavršen je na svoj način.

konturna-kravata-zlato-srebro (8)

Predbilježbe za kupnju “Konturne kravate”

Centar Zlata, kao ovlašteni distributer Hrvatske kovnice novca, uskoro će na stanju imati ograničeni broj kovanica za koje se moguće predbilježiti telefonski ili putem e-maila. S obzirom na vrlo ograničenu količinu, prednost pri kupnji imat će klijenti s popisa predbilježbi. Više informacija o isporuci proizvoda i trenutnoj cijeni saznajte kontaktiranjem djelatnika Centra Zlata.

Ako želite postati vlasnik ovog ekskluzivnog proizvoda kojeg zasigurno neće biti moguće kupiti još dugo vremena, nazovite nas na broj telefona 01/3000 783 ili pošaljite upit na adresu [email protected].

 

konturna-kravata-zlato-srebro (9)

Količina kovanja 500 komada
Godina proizvodnje 2023.
Proizvođač Hrvatska kovnica novca
Nominalna vrijednost 100 eura (zlato); 6 eura (srebro)
Masa pl. metala 31.1 grama (zlato); 62.2 grama (srebro)
Čistoća 999.9/1000
Promjer 60 mm (srebro)
Zemlja podrijetla Republika Hrvatska