Idete na proslavu diplomiranja bliskog prijatelja ili člana rodbine i ne znate koji poklon za diplomu odabrati? Na pravom ste mjestu jer donosimo popis prigodnih poklona za diplomu koji su sve popularniji u zadnje vrijeme, i to s dobrim razlogom – što više vremena prolazi, oni više vrijede, za razliku od većine drugih poklona.

Naravno, radi se o poklonima za diplomu od plemenitih metala – zlata i srebra. S obzirom na to da su investicijsko zlato i srebro odličan izbor za dugoročno ulaganje i štednju, isto vrijedi i za poklone od ovih materijala koji su dugotrajni, isplativi i osobi kojoj ih poklanjate pružit će lijepu uspomenu i dugotrajnu vrijednost i nakon dugog niza godina. 

Poklon za diplomu u obliku zlatnika i zlatnih poluga

poklon-za-diplomiranje-12

Zlato se već tisućama godina koristi kao poklon u raznim oblicima, što upućuje na njegovu dugotrajnost i tradiciju. Situacija nije ni danas puno drugačija, pa se tako pokloni od zlata često daruju bliskim osobama za razne svečane prigode, a jedna od njih je svakako diplomiranje koje većina ljudi doživi samo jednom u životu.

Kada se spomene poklon u obliku zlata, mnogi prvo pomisle na zlatni nakit, ali taj oblik poklona za diplomu nije dobar, iz više razloga. Prvo, zlatni nakit je skup i cijena po gramu zlata u njemu nije isplativa zbog visokih marži, troškova proizvodnje i PDV-a. Drugo, teško je pogoditi prilikom kupnje nakita hoće li se nakit svidjeti osobi kojoj ga poklanjate i hoće li ga uopće koristiti, pa tako kupljeni nakit može biti koristan samo za skupljanje prašine u ladici.

Zlatne poluge i zlatnici stoga predstavljaju puno bolji izbor poklona za diplomu u obliku zlata jer se radi o zlatu čija je cijena po gramu znatno isplativija od nakita, proizvodi su puno likvidniji (lakše ih je prodati, ako se vlasnik za to odluči) te im vrijednost s vremenom raste. Cijena zlata u posljednjih je 20 godina rasla u prosjeku oko 8.3% godišnje, što znači da će vaš poklon u budućnosti vrijediti više nego što je vrijedio kad ste ga kupili, što ga čini unikatnim i isplativim poklonom koji će razveseliti osobu kojoj ga poklanjate.

Ukoliko želite pogledati našu ponudu zlata za poklon, kliknite ovdje:

 

Poklon za diplomu u obliku srebra

Osim zlata, poluge i kovanice od srebra također predstavljaju dobar poklon za diplomu koji ima određene prednosti naspram zlata, a glavna je prednost cijena srebra koja je niža od cijene zlata. Iako se na sve proizvode od srebra naplaćuje PDV, njihova cijena i dalje je znatno niža od zlatnih proizvoda, što ih čini financijski pristupačnijima.

Centar Zlata nudi širok asortiman proizvoda od srebra, uključujući srebrne poluge te srebrnjake koji mogu biti klasični investicijski srebrnjaci, ali i prigodni srebrnjaci s unikatnim motivima kao što je srebrna medalja Profesor Balthazar. Poklon za diplomu u obliku srebra stoga također ima sposobnost rasta vrijednosti kroz godine, a njegova niža cijena omogućuje svima da kupe poseban dar kojeg će osoba dugo pamtiti.

Ukoliko želite pogledati našu ponudu srebra za poklon, kliknite ovdje:

 

Poklon program Centra Zlata

Centar Zlata kao vodeći hrvatski trgovac plemenitih metala kupcima nudi širok asortiman proizvoda od zlata i srebra, a mnogi od njih posebno su rađeni kako bi bili prigodni pokloni. Pokloni od zlata i srebra dostupni su u obliku poluga i kovanica, a različite veličine omogućuju kupnju ovih unikatnog poklona svakome, bez obzira na financijsko stanje. 

Kupnjom poklona od plemenitih metala osiguravate dugotrajnost i isplativost poklona, ali i to da će se osoba kojoj poklanjate sjećati vašeg poklona i nakon mnogo godina.

Pogledaj najbolju ponudu investicijskog zlata u Hrvatskoj klikom na link:

 

Imate dodatnih pitanja o ulaganju u zlato? Javite se našim stručnjacima za besplatne konzultacije:

 

O autoru:

Josip Kokanović, mag. oec.

Josip Kokanović operativni je direktor Centra Zlata i vodeći stručnjak za plemenite metale u Hrvatskoj. Kokanović je i istaknuti financijski stručnjak s dugogodišnjim iskustvom u financijskoj industriji te kolumnist i čest gost predavač specijaliziran za teme ulaganja i financijske pismenosti.

 

 

Prvi saznajte najnovije vijesti s tržišta plemenitih metala!

Prijavite se na naš besplatni newsletter i ostanite u toku s novostima s tržišta i analizama naših stručnjaka.

Newsletter se u pravilu šalje jednom tjedno, a u bilo kojem trenutku se možete odjaviti. Ostavljanjem Vaše e-mail adrese pristajete na primanje informativnih i promotivnih poruka od strane Centra Zlata. *

 

Tekstovi na centarzlata.com služe isključivo za informiranje i educiranje o financijskim tržištima i tržištima plemenitih metala te ih ne treba smatrati investicijskim savjetom.