Investicijsko zlato – zaštita štednje od inflacije

Jeste li znali da je euro, otkada je uveden, izgubio više od 38% svoje kupovne moći? To znači da je danas s jednakim iznosom eura moguće priuštiti 38% manje proizvoda i usluga nego prije 20 godina, a taj će se trend nastaviti i u budućnosti.

Upravo iz tog razloga, nije isplativo štedjeti u novcu. Bilo da se radi o gotovini ili držanju štednje na bankovnom računu, takav oblik štednje nije isplativ jer ušteđeni novac iz dana u dan vrijedi sve manje. Sve su valute pogođene inflacijom, uključujući euro, dolar i franak.

Kako bi spasili svoju teško zarađenu štednju od inflacije, rastući broj štediša u svijetu, ali i u Hrvatskoj, mijenja svoje eure za investicijsko zlato – fizičko zlato u obliku zlatnika i zlatnih poluga visoke čistoće koji su namijenjeni za dugoročnu, sigurnu i isplativu štednju otpornu na inflaciju.

unitybars-zlato-komplet

Komplet zlatnih poluga namijenjenih dugoročnoj štednji “UnityBars”

Zlatne poluge i zlatnici – isplativija štednja

Za razliku od štednje u novcu, štednja u zlatu povijesno se dokazala vrlo isplativom te dobrom zaštitom od inflacije. To potvrđuje i činjenica da je cijena zlata u eurima u proteklih 20 godina rasla u prosjeku više od 8.6% godišnje, što je znatno više od drugih oblika štednje te prosječne stope inflacije.

Uz to, zlatne poluge i zlatnici oslobođeni su svih poreza, lako su unovčivi, pružaju nezavisnost od bankarskog sustava i države te predstavljaju tradicionalni oblik štednje koji se koristi već tisućama godina.

Novac u banci Investicijsko zlato
Prinos* 0.02% 8.6%
Oslobođeno poreza
Otporno na inflaciju
Neovisno od banaka
Isplativo u dugom roku

*kamatne stope na oročenu štednju u banci vs. prosječni rast cijene zlata u eurima u posljednjih 20 godina

Centar Zlata – centralno mjesto investicijskog zlata

Centar Zlata vodeći je hrvatski trgovac investicijskog zlata te ovlašteni distributer najpoznatijih europskih talionica poput njemačke Heimerle+Meule, švicarske Argor-Heraeus i austrijske Münze Österreich. S poslovnicama u Zagrebu, Rijeci, Osijeku te s pripadajućim webshopom, Centar Zlata svima u Hrvatskoj nudi mogućnost pristupačnog, sigurnog i pouzdanog ulaganja u fizičko zlato kupnjom zlatnih poluga i zlatnika.

centar-zlata-josip-kokanovic-sasa-ivanovic

Direktori Centra Zlata dr. sc. Saša Ivanović i Josip Kokanović

Osim kupnje u poslovnicama ili preko webshopa, Centar Zlata svim klijentima nudi mogućnost 100% osigurane dostave na kućnu adresu koja u prosjeku stiže u roku dva radna dana, a moguća je i pohrana u sigurnim sefovima koja je za sve klijente 100% besplatna prvih godinu dana.

Centar Zlata u svom asortimanu nudi širok asortiman proizvoda – od onih mase jednog grama pa sve do onih mase jednog kilograma, što znači da je štednja u zlatu moguća za svakoga, bez obzira na platežnu moć pojedinca.

Pogledaj najbolju ponudu investicijskog zlata u Hrvatskoj klikom na link:

 

Imate dodatnih pitanja o ulaganju u zlato? Javite se našim stručnjacima za besplatne konzultacije: