Zamjena kriptovaluta za zlato – Sigurniji oblik ulaganja

Zamjena kriptovaluta za zlato – Sigurniji oblik ulaganja

kriptovalute-zlato-srebro

Imate kriptovalute u svom vlasništvu i tražite način kako povući zaradu koju ste ostvarili ulaganjem u sigurniji i stabilniji oblik imovine koji, za razliku od fiat novca, nosi stabilan prinos?

Ili pak želite izbjeći gubitak vrijednosti vaše imovine na volatilnom tržištu kriptovaluta, ali ne želite ni neisplativu štednju u novcu čiju vrijednost konstantno jede inflacija?

Zamijenite svoje kriptovalute za investicijsko zlato, najbolji oblik dugotrajne štednje otporne na inflaciju te osigurajte sigurnu financijsku budućnost sebi i svojoj obitelji!

Zamjena kriptovaluta za investicijsko zlato – Najisplativiji oblik štednje!

Centar Zlata, vodeći hrvatski distributer investicijskih plemenitih metala, svojim klijentima prilikom kupnje zlata nudi i opciju plaćanja kriptovalutama, bez potrebe pretvaranja kriptovaluta u kune ili eure. Zamjena kriptovaluta u zlato vrlo je jednostavan i brz proces koji ulagačima omogućuje diversifikaciju njihovog ulagačkog portfelja stavljanjem dijela imovine u sigurniji i stabilniji ulagački instrument – investicijsko zlato.

Što je investicijsko zlato?

Investicijsko zlato standardizirano je zlato koje dolazi isključivo u fizičkom obliku zlatnih poluga i zlatnika visoke čistoće te je namijenjeno dugoročnom ulaganju i štednji. Glavna prednost štednje u zlatu je rast cijene zlata kroz godine koji donosi štedišama veliki prinos, a taj je prinos u proteklih 20 godina u prosjeku iznosio više od 8% godišnje!

zlato-zamjena-kriptovaluta

Investicijsko zlato dolazi u obliku zlatnih poluga i zlatnika

Prednosti štednje u zlatu:

Visok prinos

Prosječni godišnji prinos veći od 8% kojeg je zlato ostvarilo u proteklih 20 godina nadmašio je inflaciju, ali i većinu drugih oblika ulaganja!

Nema poreza

Investicijsko zlato oslobođeno je svih poreza, uključujući PDV i porez na kapitalnu dobit, što znači da sva zarada od ulaganja ostaje isključivo investitoru.

Likvidnost i prenosivost

Investicijsko zlato likvidna je imovina jer ga je moguće pretvoriti nazad u gotovinu po aktualnom tečaju bilo kada kroz uslugu otkupa zlata, a poluge i zlatnici su prenosiva imovina koja nije vezana za jednu lokaciju.

Neovisnost i sigurnost

Investicijsko zlato neovisno je od financijskog i bankovnog sustava te štediša uvijek ima pristup svojoj štednji u zlatu, što daje osjećaj sigurnosti i stabilnosti.

Zlato i kriptovalute

Iako se radi o različitim ulagačkim instrumentima, investicijsko zlato i kriptovalute dijele određene sličnosti koje ih čine srodnim oblicima ulaganja. Ulaganje u zlato, isto kao i ulaganje u kriptovalute, oblik je ulaganja koji je u potpunosti neovisan od financijskih institucija i države te ulagaču pruža određenu dozu neovisnosti kad je u pitanju njegova imovina.

Osim toga, zlato pruža zaštitu od inflacije koja izjeda vrijednost fiat novca te se radi o vrlo likvidnom i prenosivom obliku imovine. Još jedna sličnost s kriptovalutama poput bitcoina je činjenica da je ponuda fizičkog zlata vrlo ograničena, što znači da zlato nije moguće stvoriti “ni iz čega” poput papirnatih valuta, čime je rast njegove vrijednosti u budućnosti garantiran.

Kako izvršiti zamjenu kriptovaluta za zlato?

 • Bitcoin
 • Ether
 • Bitcoin Cash
 • Litecoin
 • Stellar Lumen
 • Ripple
 • Dai
 • EOS
 • USDT
 • USDC
 • DOGE
 • Binance USD
 • Solana

Pogledaj najbolju ponudu investicijskog zlata u Hrvatskoj klikom na link:

Imate dodatnih pitanja? Obratite nam se: