Otkup zlata – Brz dolazak do gotovine uz rekordno visoke cijene!

Otkup zlata odličan je način brzog i jednostavnog dolaska do gotovine kojeg koristi rastući broj hrvatskih građana. Velik broj ljudi u svojem vlasništvu ima predmete izrađene od zlata koji im više ne trebaju te samo skupljaju prašinu u ladicama, kao što je stari zlatni nakit, zlatni dukati ili čak zlatni zubi. Iako su takvi predmeti u pravilu stari i trošni, oni itekako imaju određenu vrijednost budući da su napravljeni od zlata, plemenitog metala koji nikad ne prestaje vrijediti.

Ne pristajte na niske cijene otkupa zlata!

Mnogi otkupljivači ne nude fer tržišne otkupne cijene zlata te računaju na to da osoba koja prodaje svoje zlato ne zna koliko ono zapravo vrijedi. Osim niskih cijena, takvi otkupljivači često krivo i procjenjuju čistoću zlata pa tako 18-karatno zlato otkupljuju kao 14-karatno i na taj način zakinu osobu koja im je donijela zlato.

Kako bi svoje zlato unovčili na pošten, transparentan i isplativ način, najbolje je donijeti ga na otkup kod respektabilnog otkupnog lanca kao što je Centar Zlata – centralno mjesto otkupa zlata u Hrvatskoj.

centar-zlata-osijek

Centar Zlata – najviše otkupne cijene zlata u Hrvatskoj

Centar Zlata vodeći je otkupljivač plemenitih metala u Hrvatskoj poznat po davanju uvjerljivo najviših otkupnih cijena, bez obzira o kakvom se predmetu od zlata radi. Osim daleko najviših cijena otkupa koje često premašuju i 400 kuna za gram 24-karatnog zlata, Centar Zlata nudi i druge pogodnosti prilikom otkupa kao što su:

  • Besplatna procjena zlata bez obveze prodaje
  • Isplata na licu mjesta u gotovini ili na račun
  • Testiranje zlata suvremenim uređajima pred klijentom
  • Garancija najviše cijene
  • Otkup bez ikakvih troškova

Centar Zlata Osijek – nova poslovnica u centru grada

Centar Zlata nedavno je otvorio novu poslovnicu u Osijeku, što predstavlja prvu poslovnicu izvan Zagreba i Rijeke. 

Osječka poslovnica nalazi se u samom srcu grada, na adresi Kapucinska 26, a radno vrijeme je od ponedjeljka do petka od 9:00h do 17:30h. 

Iskoristite rekordno visoku cijenu zlata te dođite do gotovine na siguran, brz i isplativ način prodajom starog zlata koje vam više nije potrebno – posjetite nas u poslovnici u Kapucinskoj ulici ili nas kontaktirajte za više informacija i saznajte trenutnu otkupnu cijenu klikom na gumb:

Što otkupljujemo?

Otkup zlatnih poluga

Popis svih zlatnih poluga koje imamo u ponudi nalazi se na ovoj stranici.

U slučaju da na popisu ne možete pronaći zlatne poluge kakve vi posjedujete, kontaktirajte nas kako bismo vam mogli reći okvirnu vrijednost vašeg zlata.

Ako ste u mogućnosti, pošaljite nam sliku vaših poluga, što će nam pomoći u preciznijem određivanju realne vrijednosti poluge.

Napomene:

  • Cijene prodaje i otkupa zlatnih poluga nam se svakih 5 minuta usklađuju s burzovnom cijenom zlata. Pri otkupu zlata u obliku poluga ili zlatnika nije moguće unaprijed fiksirati otkupnu cijenu. Otkup vršimo po onoj cijeni koja je navedena na stranici u trenutku dolaska u našu poslovnicu.
  • Ako se radi o poluzi ili polugama drugih proizvođača, otkupna cijena zlatnih poluga može biti nešto viša ili niža od navedene.
  • Ako poluga dolazi u plastičnom pakiranju, a vaša poluga je izvađena ili je pakiranje oštećeno, otkupna cijena će biti nešto niža od cijene navedene na stranici.

Otkup zlatnika

Najčešći zlatnici u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe su dukati Franc Jozef. Na prethodnoj poveznici kliknite na zlatnik koji posjedujete i pojavit će se dvije cijene – kupovna (viša) i okupna cijena dukata (niža od dvije cijene).

Cijene ostalih starih zlatnika koje nam klijenti često donose na otkup zlata pogledajte na ovoj stranici, a cijene suvremenih zlatnika poput bečkih filharmoničara, krugerranda, kanadskih javorovih listova i sl. pronađite ovdje.

Ako na gornjim poveznicama nema vašeg zlatnika ili niste sigurni koji zlatnik/e posjedujete, pošaljite nam slike zlatnika putem formulara koji se nalazi u nastavku stranice, emaila, Facebooka, Vibera ili na bilo koji drugi način pa ćemo vam moći reći koliko trenutno vrijede vaši zlatnici.

Napomene:

  • Zlatnici nisu lom zlato! Ako se izračuna težina čistog zlata u određenom zlatniku, ulični otkupljivači najčešće otkup zlatnika vrše po jednakim cijenama po kojima otkupljuju stari polomljeni nakit. Nemojte pristajati na takve niske cijene!
  • Otkup dukata i ostalih zlatnika koji su izgrebani, savijeni, probušeni ili oštećeni na drugi način vršimo po nešto nižoj cijeni od cijene zlatnika koji su u dobrom stanju.

Otkup zlatnog nakita

Ako posjedujete zlatni nakit koji više ne nosite jer više nije u modi, iznošen je, oštećen, premali ili ga iz bilo kojeg razloga želite prodati, na pravom ste mjestu!

centarzlata.com vrši otkup zlata u obliku zlatnih lančića, ogrlica, prstenja, narukvica, naušnica i bilo kojem drugom obliku bez obzira je li nakit čitav, oštećen ili polomljen.

Draga kamenja, kamenčiće i cirkone precizno vadimo iz zlatnog predmeta te ih vraćamo nazad vama. 

Osim otkupa zlata vršimo i besplatnu procjenu vrijednosti vašeg zlata, stoga ako biste samo htjeli saznati je li vaš zlatni nakit izrađen od pravog ili lažnog zlata, slobodno dođite do našeg ureda na adresi Savska cesta 41, Zagreb (zgrada Zagrepčanka, 13. kat).

Zbog lijepe i specifične boje, bijelo zlato je već godinama hit među kupcima zlatnog nakita. Bijelo zlato je zapravo mješavina “običnog” žutog zlata i nekih drugih bjelkastih metala (nikla, srebra, platine, paladija, rodija i sl.) koji mu daju karakterističnih metala.

Bez obzira radi li se o žutom, crvenom ili bijelom zlatu, 14 karatno zlato uvijek sadrži 58,5% zlata, a ostatak su neki drugi metali. Kada je u pitanju 18 karatno zlato, ono uvijek sadrži 75% zlata, a ostatak su bakar i ostali gore spomenuti metali.

Upravo zbog toga, pri otkupu zlata komad nakita izrađen od 14 karatnog bijelog zlata vrijedi jednako kao komad nakita iste čistoće i težine izrađen od klasičnog žutog ili crvenog zlata.

centarzlata.com vrši otkup bijelog zlata i vrlo rado će otkupiti od vas vaš dragocjeni zlatni nakit, a u zamjenu ćete dobiti isplatu (u gotovini ili preko računa) odmah i na licu mjesta.

Otkup zubnog zlata

Ne znate što raditi sa zlatnim mostovima, zlatnim zubnim krunicama ili zlatnim pločicama? Zubno zlato vam stoji u ladicama i skuplja prašinu? centarzlata.com daje vam opciju prodaje zubnog zlata po najvišim cijenama u Hrvatskoj.

Zubno zlato može biti napravljeno od 18-karatnog zlata (oznaka 750) do 22-karatnog zlata (oznaka 917), no najčešće se radi od 20-karatnog zlata (oznaka 833). 

Ne morate se brinuti ako zubno zlato nije očišćeno, jer djelatnici BankeZlata.com to će obaviti za vas besplatno i precizno.

Otkup zlatnog lima

Zlatni lim nastaje rafiniranjem za industrijske svrhe, a najčešće za proizvodnju zubi ili pravljenja nakita. U pravilu, zlatni lim se proizvodi od 22-karatnog zlata (oznaka 917). Zbog visoke čistoće zlata, lim je mekan te ga se u pravilu golom rukom može presaviti.

Pri otkupu zlatnog lima cijena po gramu veća je nego pri otkupu zlata u obliku nakita zbog veće čistoće, odnosno kvalitete zlata.

Otkup zlatnih satova

Vršimo otkup zlatnih satova bilo da se radi o ručnim ili džepnim satovima, a otkupna cijena ovisi o njihovoj tržišnoj vrijednosti, odnosno o rijetkosti pojedinih modela, količini i čistoći zlata od kojeg su izrađeni.

Pri otkupu zlata u obliku rijetkih satova, vrlo nam je bitno da sat ima certifikat zbog autentičnosti proizvoda te zbog lakše daljnje prodaje.

Kod zlatnih satova koji nemaju tržišnu vrijednost (pri čemu se otkupljuje samo udio zlata u satu), odvajamo mehanizam sata od zlatne narukvice, a zlatni ostatak predmeta otkupljujemo.

Način isplate

Većina naših klijenata preferira ovaj način isplate. Isplatu u gotovini vršimo na licu mjesta.

Ako se radi o otkupu zlata ukupne vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna, molimo da najavite dolazak kako bismo mogli garantirati da imamo dovoljnu količinu gotovine za trenutnu isplatu.

Ako se otkup zlata radi u našem uredu, isplatu sredstava ćemo obaviti pred klijentom, a ako se otkup vrši putem pošte, isplata ide najkasnije jedan sat nakon testiranja robe.

Imajte na umu da uplatu možemo izvršiti tek kada imamo sve potrebne dokumente (kopija osobne iskaznice i kopija prednje strane bankovne kartice).