Zamjena kuna za zlato – Spasite svoju štednju od inflacije!

Hrvatska je uvela kao službenu valutu, što znači da će sve kune u optjecaju uskoro postati nevažeće!

Srećom, postoji period prilagodbe i do 14.01.2023. je moguće stare kune zamijeniti za neki isplativiji oblik imovine.

Što napraviti ako u svom vlasništvu imate kune u gotovini te kako izbjeći gubitak vrijednosti vlastite imovine?

Zamjena kuna za investicijsko zlato – Isplativije od eura!

Zamjena kuna proces je kojeg će morati proći svi oni koji trenutno drže kune u gotovini, budući da nas uskoro čeka uvođenje eura kao službene valute i prestanak vrijednosti papirnatih kuna koje mnogim građanima predstavljaju dio vlastite dugoročne štednje. Srećom, štediše koji žele nastaviti svoju štednju van financijskog sustava i ne žele položiti svoj novac na neisplativu bankovnu štednju imaju isplativu i sigurnu alternativu kojom mogu zadržati vrijednost svoje štednje te na njoj dobro i zaraditi u budućnosti, a radi se o zamjeni kuna za investicijsko zlato.

Što je investicijsko zlato?

Investicijsko zlato standardizirano je zlato koje dolazi isključivo u fizičkom obliku zlatnih poluga i zlatnika visoke čistoće te je namijenjeno dugoročnom ulaganju i štednji. Glavna prednost štednje u zlatu je rast cijene zlata kroz godine koji donosi štedišama veliki prinos, a taj je prinos u proteklih 20 godina u prosjeku iznosio više od 8% godišnje!

Investicijsko zlato dolazi u obliku zlatnih poluga i zlatnika

Prednosti štednje u zlatu:

Visok prinos

Prosječni godišnji prinos veći od 8% kojeg je zlato ostvarilo u proteklih 20 godina nadmašio je inflaciju, ali i većinu drugih oblika ulaganja!

Nema poreza

Investicijsko zlato oslobođeno je svih poreza, uključujući PDV i porez na kapitalnu dobit, što znači da sva zarada od ulaganja ostaje isključivo investitoru.

Likvidnost i prenosivost

Investicijsko zlato likvidna je imovina jer ga je moguće pretvoriti nazad u gotovinu po aktualnom tečaju bilo kada kroz uslugu otkupa zlata, a poluge i zlatnici su prenosiva imovina koja nije vezana za jednu lokaciju.

Neovisnost i sigurnost

Investicijsko zlato neovisno je od financijskog i bankovnog sustava te štediša uvijek ima pristup svojoj štednji u zlatu, što daje osjećaj sigurnosti i stabilnosti.

Zamjena kuna za zlato vs. zamjena kuna za eure

Mnogi štediše koji u svom vlasništvu drže kune kao rješenje problema vezanog za prestanak važenja te valute vide zamjenu kuna za eure, novu službenu valutu u Hrvatskoj. No, to nije najpametnija opcija jer svaka štednja u novcu, bilo da se radi o kunama ili eurima na bankovnom računu ili u gotovini, podložna je inflaciji zbog koje taj novac iz dana u dan sve manje vrijedi.

Eurozona bilježi najvišu inflaciju u svojoj povijesti što znači da i euri ubrzano gube svoju kupovnu moć pa tako 1000 eura ušteđenih prije nekoliko godina više ne mogu priuštiti istu količinu dobara kao što su mogli tada. Štednja u eurima stoga nije isplativa, bilo da se radi o bankovnoj štednji s mizernim kamatnim stopama ili štednji u eurima u gotovinskom obliku.

Investicijsko zlato, s druge strane, poznata je zaštita imovine od inflacije i sve više štediša to prepoznaje, kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj. Potražnja za zlatom u svijetu u velikom je rastu, a u investicijsko zlato najviše ulažu informirani štediše u razvijenim zemljama poput Švicarske i Njemačke.

Kako izvršiti zamjenu kuna za investicijsko zlato?

Zamjena kuna za investicijsko zlato vrlo je jednostavan proces kojeg je moguće obaviti u Centru Zlata – vodećem hrvatskom trgovcu plemenitih metala koji je ovlašteni distributer poznatih europskih talionica kao što je austrijska državna kovnica Münze Österreich poznata po kovanju dukata s likom cara Franje Josipa.

Kupnju investicijskog zlata moguće je obaviti preko webshopa Centra Zlata ili u nekoj od naših poslovnica u kojima je moguće i gotovinsko plaćanje za iznose do 10.000€ (75.345,00 kuna), a klijentima je na raspolaganju i opcija 100% osigurane dostave koja na kućnu adresu stiže u roku tri radna dana.

kako-ulagati-u-zlato

Djelatnike Centra Zlata možete kontaktirati za besplatne konzultacije na mail [email protected] ili pozivom na broj 01 3000 783.

Pogledaj najbolju ponudu investicijskog zlata u Hrvatskoj klikom na link:


Imate dodatnih pitanja o ulaganju u zlato? Javite se našim stručnjacima za besplatne konzultacije: